Володимир Зеленський на саміті Тримор'я. Джерело: Telegram-канал президента України

Мішені російської ненависті: Зеленський розповів про мету Путіна на саміті Тримор’я

Українці очікують рішень від світу на підтримку свого захисту, Путін бачить не лише можливість для себе надалі продовжувати цю війну. Для нього це спокуса розширювати агресію та готувати потенціал для географічно ширших ударів.

Таку тезу висловив президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті Тримор’я.

"У небезпеці всі держави — сусіди Росії та кожен народ, чиє життя в зоні досяжності російської авіації та ракет. Кожен із вас бачить, як російські пропагандисти підживлюють ненависть до ваших держав", — зазначив він.

За його словами, в Росії вони вже дійшли до того, що навіть у власній злочинній недбалості, яка призвела до катастрофи з проривом дамби та затопленням значної території, звинувачують Казахстан і вважають його потенціальним ворогом.

"Російська керована ненависть передує російським керованим авіабомбам, ракетам і "шахедам". Кожен зі сусідів для Росії — це мішень, так само як і Україна. Тому ми повинні примножувати спільні зусилля для забезпечення нашої спільної безпеки", — акцентував Володимир Зеленський.

Він додав, що кожен зі сусідів Росії повинен зробити все можливе як на своїх кордонах, так і в комунікації зі своїми партнерами, щоби заблокувати постачання Путіну критичних компонентів, що можуть бути використані у військовому виробництві. Від чипів до верстатів, від сировини до технологій — співпраця з Росією має стати токсичною для всіх.

Нагадаємо, що під час сьогоднішнього візиту до столиці Литви Вільнюса Володимир Зеленський зустрівся з президентом Чехії Петром Павелом і президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 18:41