Володимир Зеленський і Клаус Йоханніс. Джерело: president.gov.ua

Зеленський зустрівся у Вільнюсі з президентами двох країн, які є надійними союзниками України (відео)

У четвер, 11 квітня, під час візиту до столиці Литви Вільнюса Володимир Зеленський зустрівся з президентом Чехії Петром Павелом і президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах.

"У Вільнюсі зустрівся з Президентом Чехії Петром Павелом. Розповів про ситуацію на полі бою, російські обстріли нашої енергетичної інфраструктури та потреби нашої держави в постачанні енергообладнання", — зазначив він.

Український президент додав, що вони обговорили оборонну підтримку України та посилення співпраці в галузі оборонно-промислового комплексу, інтеграцію України до Європейського Союзу та НАТО, а також укладення двосторонньої безпекової угоди.

"Дякую за непохитну підтримку України!" — наголосив Володимир Зеленський

Він також розповів, що під час зустрічі з Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом обговорили взаємодію в оборонній сфері. Український президент поінформував колегу про російські обстріли Дністровської ГЕС і зауважив, що українська протиповітряна оборона потребує посилення для створення надійного повітряного щита.

"Окремо говорили про роботу експортного коридору України з Румунією та Молдовою. Цінуємо позицію Румунії в питанні транзиту української агропродукції. В умовах агресії Росії тандем Україна — Румунія робить значний внесок у забезпечення глобальної продовольчої безпеки", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні ж Україна та Латвія підписали двосторонню безпекову угоду. Згідно з документом, Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 16:15