Фото: realgazeta.com.ua

Молдова продовжила тимчасовий захист для українських біженців: названо терміни

Молдова продовжити дію тимчасового захисту на території країни для українців до 1 березня 2025 року. Відповідне рішення уряд прийняв 28 лютого.

Про це повідомляє прес-служба уряду Молдови.

"Термін надання тимчасового захисту переміщеним особам з України буде продовжено ще на один рік, починаючи з 1 березня 2024 року і закінчуючись 1 березня 2025 року", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усім біженцям автоматично продовжать документ, що посвідчує особу отримувача тимчасового захисту. 

"У цьому сенсі виконавча влада ухвалила рішення забезпечити стабільність і безпеку українцям, які знайшли притулок у нашій країні", — заявили в прес-службі.

Особи, які користуватимуться тимчасовим захистом у Молдові, матимуть право на працевлаштування без отримання дозволу на тимчасове проживання на території країни, за умови, що вони будуть зареєстровані в територіальному підрозділі національного агентства зайнятості, в межах якого вони проживають.

"Заява про надання тимчасового захисту може бути подана до 1 березня 2024 року тими, хто перебуває в країні, а також особами, які прибудуть до Республіки Молдова після цієї дати, до 1 березня 2025 року", — йдеться в заяві.

Варто додати, що на даний час на території Молдови перебуває понад 116 тисяч переселенців з України. Майже 39 тисяч пройшли попередню реєстрацію для отримання тимчасового захисту, понад 30 тисяч осіб вже отримали документи, що посвідчують особу.

Нагадаємо, 27 лютого Молдова направила в Україну нову партію гуманітарної допомоги на загальну суму 4,9 мільйона леїв. Генінспекторат надзвичайних ситуацій супроводив в Україну п'ять фур із вантажем понад 75 тонн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.02.2024 16:24