Міністерство закордонних справ України. Фото ілюстративне. Джерело: "Вікіпедія"

МЗС України оголосило демарш монгольській стороні через візит Путіна

У четвер, 12 вересня, Міністерство закордонних справ України оголосило демарш монгольській стороні. Це відбулося під час зустрічі з генеральною директоркою департаменту Європи й Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України. Там зазначили, що вона прибула до Києва з Улан-Батора на виклик української сторони.

"До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни", — йдеться в повідомленні.

У МЗС наголосили, що Україна не залишить такі дії без належної реакції.

"Ухвалене Монголією рішення буде враховане у подальшій політиці щодо розвитку двосторонніх відносин із Монголією та під час вироблення позиції України щодо підтримки цієї країни в міжнародних форматах", — зазначили українські дипломати.

Водночас українська сторона сподівається, що Монголія зробить дієві кроки для відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин, що відповідає інтересам обидвох держав.

Як відомо, 3 вересня президент Росії Володимир Путін під час свого офіційного візиту зустрівся із президентом Монголії Ухнаагійном Хурелсухом. Зустріч відбулася на площі Чингісхана в Улан-Баторі, також відомій як площа Сухе-Батора. Там спеціально для цієї події розгорнули червону доріжку, вишикували почесну варту.

Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий зазначив, що монгольська влада порушила міжнародні норми, дозволивши воєнному злочинцю Володимиру Путіну приїхати в країну. Це відбулося, попри ордер на арешт Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський заявив, що відмова Монголії заарештувати Володимира Путіна під час його візиту до країни — це відповідальність усього світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.09.2024 19:53