Затори на кордонах 31 грудня. Скріншот із відео

На кордоні України утворилися величезні черги через посилення перевірки документів (відео)

Прикордонники віднедавна посилено перевіряють документи в осіб з інвалідністю та тих, хто їх супроводжує. Також ускладнився перетин кордону для багатодітних батьків, а також тих, хто їде за системою "Шлях" і багатьох інших. Тож 31 грудня на різних пунктах пропуску утворилися великі затори.

У мережі поширюють відео зі ситуацією на кордонах. На цих кадрах видно величезні черги та збурення багатьох людей, які хочуть перетнути пункти пропуску.

Прикордонники просять показувати військово-облікові документи з відстрочкою від мобілізації. Таких довідок немає в більшості тих, хто хоче перетнути кордон.

На емоціях дехто з тих, кого не випускають, перекриває дорогу тим, хто в'їжджає. У черзі доводиться стояти вже понад добу.

Раніше в Держприкордонслужбі підтвердили, що через неодноразові підробки документів можуть вимагати в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, зокрема, в багатодітних батьків, витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку у військово облікових документах.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко наводив статистику, що 2023 року через спробу незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску затримали близько восьми тисяч чоловіків. Ще три тисячі осіб призовного віку надали підроблені документи у пунктах пропуску.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.12.2023 12:56