Засідання саміту Тримор'я. Джерело: president.gov.ua

На саміті Тримор’я Зеленський назвав головні аспекти, які можуть допомогти Україні

Відстоювання допомоги Україні означає відстоювання власної безпеки для кожної країни. При цьому співпраця зі США має фундаментальне значення для всього світу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті Тримор’я.

"Я дякую всім вам, хто контактує з іншими партнерами, хто використовує всі засоби дипломатії, медіа та політичної роботи для сприяння збройній підтримці наших солдатів", — наголосив він.

За його словами, союзництво перевіряється саме тут, у захисті від російського терору. І щоби таких же російських ракет не було над Вільнюсом, чи Варшавою, чи Кишиневом, їх нарешті не має бути над Одесою та Харковом.

"Я дякую всім із вас, хто надав і надає Україні зброю. Це нам насправді допомагає. Так само допомагають і наші спільні з вами оборонні проекти. Маємо створити якнайбільше оборонних виробництв, які будуть прямо працювати на нашу з вами спільну безпеку", — пояснив український президент.

Він наголосив, що виробництво снарядів, гармат, техніки, дронів — усього, що необхідне для захисту, — має відчутно зростати.

"Ми створили значний потенціал для цього в нашій країні. Але це потребує фінансів. Заморожені російські активи мають бути нарешті спрямовані на захист від російського ж терору, зокрема, через підтримку життя в Україні, підтримку нашого захисту, відновлення в Україні", — акцентував Володимир Зеленський.

Він також особливу увагу звернув на єдність, яку, на його думку, потрібно зміцнювати в Євросоюзі.

"Москва повинна відчувати, що єдності в Європі більше, ніж розбіжностей. Звичайно, в кожному суспільстві можуть бути сумніви щодо рішень, які ухвалюються в Брюсселі. Але такі сумніви не повинні стати зброєю Москви", — підсумував український президент.

Нагадаємо, Зеленський, виступаючи на саміті Тримор’я, заявив, що нагальна потреба всього цивілізованого світу — посилити українську протиповітряну оборону. При цьому це варто зробити реальними діями, а не словами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 18:58