Фото: соцмережі

На узбережжя Болгарії винесло трьох мертвих корів: що повідомляє влада

На узбережжя Болгарії хвилі викинули вже третю мертву корову. Це сталось за менш як два тижні.

Про це повідомляє Nova.bg.

Зазначається, що першу загиблу корову знайшли на березі 6 червня в районі муніципалітету Царево, а згодом — в районі міста Чорноморець. Туди ж 15 червня прибило ще одну тварину.

За даними джерела, першу корову не могло принести туди течією із затопленої Херсонщини, адже її вже знайшли на березі у день підриву Каховської гідроелектростанції. Щодо інших двох це цілком ймовірно, адже від болгарських органів влади були коментарі, що усі корови не мали спеціального маркування на вухах, як зазвичай для худоби у країнах Європейського Союзу.

Варто відзначити, що від цих населених пунктів у Болгарії до гирла Дніпра — 570–600 кілометрів.  

Очільник міста Чорноморець припустив, що корови могли опинитися у морі через інцидент з кораблем, що перевозив худобу. Водночас Морська адміністрація повідомила, що їм нічого невідомо про будь-які інциденти із суднами, що перевозили живу худобу.

Підрив Каховської ГЕС: деталі російського теракту

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", Каховська ГЕС повністю зруйнована й відновленню не підлягає. Водночас у компанії озвучили плани з побудови нової гідроелектростанції. Після деокупації ГЕС планують звести на тому ж місці. За попередніми підрахунками, на відбудову Каховської ГЕС знадобиться щонайменше пʼять років і близько одного мільярда доларів. Окрім станції, треба буде будувати мостовий і залізничний перехід.

За фактом підриву окупантами Каховської гідроелектростанції правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид. Наразі тривають слідчі дії. Також поліція відкрила справу через порушення звичаїв війни. 

За попередніми підрахунками Міндовкілля та Держекоінспекції внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції збитки водним ресурсам завдано на два мільярди гривень.

Нагадаємо, характер вибуху на Каховській гідроелектростанції у ніч на 6 червня вказує на те, що вибуховий пристрій спрацював усередині споруди. Слідів потужних поверхневих вибухів на сусідніх об’єктах зруйнованої греблі не зафіксовано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.06.2023 22:34