Фото: Freepik

Нацбанк встановив рекорд за обсягами купівлі-продажу валюти у жовтні

В Україні обсяги купівлі населенням валюти в жовтні 2023 року перевищили обсяги її продажу на 739,4 мільйона доларів. Цей показник на 66,4% більший ніж був у вересні.

Про це свідчать дані Національного банку.

За даними регулятора, у жовтні відбулося зростання, як чистої купівлі готівкової валюти вдвічі до вересня — до 380,1 мільйона доларів, так і безготівкової на 37,4% — до 359,3 мільйона доларів.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Варто зазначити, що востаннє така тенденція на валютному ринку спостерігалася в лютому 2014 року і кілька місяців перед цим. При цьому, НБУ в жовтні продав на міжбанківському ринку рекордний за останні півтора року обсяг валюти.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Так, від'ємне сальдо операцій регулятора на міжбанку (різниця між обсягами купівлі та продажу валют) у жовтні становило 3,351 мільярда доларів.

Нагадаємо, Національний банк з 3 жовтня впровадив керовану гнучкість обмінного курсу. Новий режим посилить стійкість української економіки та валютного ринку. Офіційний курс за режиму керованої гнучкості визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.

Додамо, за попередніми оцінками експертів, середній офіційний курс долара в Україні за підсумками 2024 року становитиме 41,1 гривні за долар. Проте невідомо як чітко все буде розвиватися на валютному ринку, адже зараз є багато факторів, на які не можна вплинути та спрогнозувати курс найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.11.2023 14:16