Фото: "Шпальта"

Нардеп озвучив рішення, яке допоможе знизити ціну на електроенергію

Верховна Рада найближчим часом має повернутись до розгляду законопроекту щодо добудови третього та четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції, що дозволить значно знизити ціну на електроенергію.

Про це заявив народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Нагорняк, пише "РБК-Україна". 

"Коли в країні є певний дефіцит генерації, відповідно ціна на електроенергію зростає. Добудова нових блоків дозволить уникнути цього дефіциту і знизити ціну", — наголосив нардеп.

За його словами, існують "певні групи", які не зацікавлені в стабілізації енергоринку, намагаються затягнути ухвалення цього важливого рішення. Водночас він додає, що компанії "Енергоатом" не треба державних коштів для реалізації відповідного проекту. Необхідно лише законодавчого дозволу на його завершення.

"Ми будемо переконувати колег зібрати необхідну кількість голосів для підтримки цього рішення, щоб дати поштовх економіці та забезпечити роботою працівників атомних станцій, особливо в умовах війни", — зазначив Нагорняк.

Водночас нардеп висловив сподівання, що президент Володимир Зеленський швидко підпише відповідний закон.

Нагадаємо, раніше член комітету Верховної Ради з питань енергетики Вікторія Гриб повідомляла, що один з блоків на Хмельницькій атомній електростанції готовий на 80%. Україна в умовах тотального дефіциту електроенергії не може собі дозволити не добудувати цей енергоблок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.08.2024 02:21