Єнс Столтенберг. Джерело: Офіс президента України

НАТО вітатиме рішення Південної Кореї щодо передачі летального озброєння Україні, — Столтенберг

Північноатлантичний альянс вітатиме рішення Південної Кореї щодо передачі Україні летального озброєння. Сеул має значні обсяги боєприпасів та розвинену оборонну промисловість.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Yonhap.

За його словами, НАТО позитивно ставиться до "будь-якої серйозної підтримки" України з боку Південної Кореї. Він додав, що такі питання, як загрози Північної Кореї та війна в Україні, показують, що заходи безпеки не залежить від регіону.

Столтенберг наголосив, що Південна Корея має розвинену оборонну промисловість, великі обсяги боєприпасів і загалом все, що потрібно Україні. Він додав, що рішення щодо передачі допомоги Україні повинна приймати Південна Корея. За словами посадовця, не варто проводити будь-які паралелі в етичній площині між допомогою Північної Кореї, яку вона надає Москві, та ймовірною допомогою з боку Південної Кореї для Києва. 

 "Допомога Росії має незаконний характер, оскільки Москва порушила міжнародне право, розпочавши війну проти України. Допомога Україні, яка захищає себе, має законний характер", — зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, 27 червня видання The New York Times повідомляло, що питання про нову штаб-квартиру для управління військовою допомогою Україні розглянуть на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні. Це стане гарантією довгострокової прихильності Альянсу безпеці країни, яку проголосили "мостом" до можливого членства Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 09:25