Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Небо стане безпечнішим: Зеленський підтвердив посилення української ППО

Україна вже отримала частину підтверджень від наших союзників щодо збільшення спроможностей протиповітряної оборони. Але при цьому і нашим підприємствам варто збільшити обсяги виробництва зброї.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Ми максимально працюємо для того, щоби додати сили та можливостей нашому захисту неба. Буде найближчим часом багато комунікації щодо цього з партнерами — стосовно нових систем ППО та спільних виробництв, і зокрема виробництв дронів — збільшення обсягів і залучення спеціальних інвестицій у такі виробництва. Це і спільні виробництва з нашими партнерами, і робота в нашій країні", — зазначив він

Президент подякував усім, хто підтримує Україну та хто переконує інших лідерів і держави теж долучитися до допомоги.

"Уже маємо частину підтверджень від лідерів щодо збільшення наших спроможностей ППО, і головне — реалізувати їх повністю та додати ще відповідних домовленостей", — наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, цього року Україна зіткнулася зі значною нестачею протиповітряної оборони. Головними чинниками цього стала значна затримка допомоги від США й активізація російських ударів, адже окупанти від початку весни розпочали все частіше бити по енергетичних та цивільних об'єктах України.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в суботу, 1 червня, президент України Володимир Зеленський відвідає Саудівську Аравію. Там він планує отримати підтримку перед важливим зібранням у Швейцарії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 22:18