Міністерство закордонних справ України. Джерело: Вікіпедія

"Нелегітимні вибори": у МЗС України відреагували на псевдоголосування в Криму

У неділю, 8 вересня, в Російській Федерації відбудуться так звані "вибори" до місцевих органів влади. Проте вони аж ніяк не є легітимними в окупованому українському Криму.

На цьому наголосило у спеціальній заяві Міністерство закордонних справ України.

У відомстві нагадали, що в неділю Росія проводить "Єдиний день голосування", під час якого пройдуть вибори до місцевих органів влади суб'єктів Російської Федерації. Зокрема, цей процес країна-агресор вкотре намагається розповсюдити в окупованому Криму, включаючи Севастополь.

МЗС України наголосило, що так звані "вибори" в Російській Федерації давно перетворилися на фарс і не мають нічого спільного з проявом народовладдя. Своєю чергою, їх проведення на тимчасово окупованих територіях України є порушенням норм і принципів міжнародного права.

"Укотре наголошуємо, що результати так званих "виборів" на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і місті Севастополі є нікчемними, а самі "вибори" — нелегітимними", — йдеться у повідомленні.

Також у МЗС звернулися до міжнародних партнерів і нагадали, що представники російських окупаційних сил, які діють на окупованих територіях України й обираються під час "виборів", — не наділені українською стороною жодними повноваженнями представляти владу України на будь-якому рівні.

"Їхня залученість до делегацій Російської Федерації на міжнародні заходи не несе жодних правових наслідків", — додали у відомстві.

Міністерство закордонних справ України підсумувало, що всіх, хто причетний до підготовки та проведення так званих "виборів" на окупованих територіях української держави, притягнуть до відповідальності відповідно до чинного законодавства України.

Нагадаємо, на початку вересня Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту засудити російські удари по Львову та Кривому Рогу. Водночас сусідні країни мають отримати дозвіл на збиття російських ракет в українському повітряному просторі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2024 19:39