Рубен Брекельманс. Джерело: Facebook

Нідерланди передали Україні перші F-16 і анонсували нову дронову ініціативу

Перші винищувачі F-16 від Нідерландів уже прибули в Україну. До того ж країна-партнер анонсувала важливу ініціативу щодо безпілотників.

Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс, опублікувавши відповідний пост на своїй сторінці в соціальній мережі Х.

"Уперше я можу офіційно оголосити, що перші нідерландські F-16 доставлено в Україну. Це терміново необхідно. У Харкові я бачив збитки від російських авіаційних ударів і чув часті сигнали повітряної тривоги. Решта 24 літаків прибудуть найближчими місяцями", — написав він.

Також в іншому пості в соціальних мережах Брекельманс заявив, що Нідерланди залишаються в авангарді підтримки України, і саме тому він оголошує про план дій щодо безпілотних літальних апаратів.

"На суму 400 мільйонів євро ми надамо передові безпілотники. Для розвідки, оборони та нападу. Майже половину з них розробимо в Нідерландах", — наголосив голова оборонного відомства цієї країни.

Нідерланди відзначаються підтримкою України від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Як відомо, сьогодні Брекельманс із неанонсованим візитом відвідав прифронтовий Харків. Він зауважив, що місто розташоване лише за 40 кілометрів від російського кордону, й у ньому дуже багато руйнувань, які спричинили обстріли російських окупантів.

Нагадаємо, що на думку міністра оборони Нідерландів Рубена Брекельманса, яку він висловив в одному з інтерв’ю західним журналістам, війна в Україні не завершиться 2024 року. Міністр закликав до довгострокової підтримки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2024 21:59