Анналена Бербок. Джерело: Офіс президента України

Німеччина надасть 60 млн євро на гуманітарну допомогу Україні: гроші скерують лише в окремі регіони

Німеччина вирішила надати кошти на покриття потреб мешканців східних регіонів України. На це Берлін готовий виділити ще 60 мільйонів євро, йдеться про гуманітарну допомогу.

Про це повідомило німецьке видання Deutsche Welle з посиланням на міністерка закордонних справ Німеччини Анналену Бербок.

Відповідну заяву вона зробила в понеділок, 27 травня, під час зустрічі зі своїми колегами з Європейського Союзу в Брюсселі. За її словами, ця гуманітарна допомога призначена саме для мешканців східних регіонів України, де нині часто бракує найнеобхіднішого.

Бербок наголосила, що німецький уряд працює з міжнародними колегами, щоби доставити туди гуманітарну допомогу.

Останній пакет військової допомоги Німеччина оголосила 24 травня. Зокрема, в межах спільного проекту з Данією Збройні сили України отримають десять танків Leopard 1A5. Також пакет містить реактивні системи залпового вогню HIMARS. Про це повідомили у спеціальному прес-релізі, який опублікував сайт уряду Німеччини.

Нагадаємо, що 21 травня міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок приїжджала до Києва. Це був її сьомий візит до столиці України від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2024 23:51