На фото: Ірини Верещук і Тім Пранге. Джерело: Мінреінтеграції

Німеччина надасть Україні 17 млн євро на житло для ВПО

Уряд Німеччини додатково виділив Україні 17 мільйонів євро гранту на пільгові житлові кредити для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомляє прес-служба Мінреінтеграції. За рахунок зазначених коштів у 2024 році планується видати приблизно 400 нових пільгових житлових кредитів.

"Сьогодні, 7 грудня, між урядом України в особі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву і німецьким банком KfW підписана угода про виділення додаткових 17 мільйонів євро на пільгові житлові кредити для внутрішньо переміщених осіб", — йдеться у повідомленні.

Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук подякувала уряду Німеччини й банку KfW за підтримку українців у ці складні часи.

"Житло для внутрішніх переселенців — це дуже гостре соціальне питання. Проект із надання пільгових іпотек ВПО працює вже декілька років і гарно себе показав. Дуже дякую німецьким партнерам за продовження фінансування цього важливого проекту", — зазначила вона.

Своєю чергою постійний заступник надзвичайного і повноважного посла Німеччини в Україні Тім Пранге зазначив, що уряд його країни продовжуватиме співпрацю з Україною у сфері пільгових житлових кредитів для внутрішньо переміщених осіб.

"Першу частину цього проекту на загальну суму 25,5 мільйонів євро було успішно впроваджено протягом 2021-2022 років. Разом із нашими українськими партнерами ми дуже швидко побачили, що цей проект викликав значну зацікавленість. Саме тому сьогодні ми оголосили про додаткову підтримку у вигляді 17 мільйонів євро", — наголосив він.

За його словами, цей грант є складовою німецько-українського співробітництва задля розвитку. Зокрема, у 2023 році на пільгові кредити було виділено понад 600 мільйонів євро.

"У результаті війни багато громадян України були змушені покинути свої домівки й стати внутрішньо переміщеними особами. Для більшості з них питання житла є найбільш важливим, тому ми готові підтримати Україну та її населення додатковими грантовими коштами, що надаються урядом ФРН", — додав він.

Нагадаємо, минулого місяця Україна підписала угоду з німецькою Кредитною установою для відбудови (KfW) для отримання гранту у розмірі 50 мільйонів євро на фінансування програми "Доступні кредити 5-7-9%". Кошти дозволять відшкодувати витрати на компенсацію процентної ставки за кредитами для малого і середнього бізнесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.12.2023 19:55