Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Норвегія надасть додаткові кошти на дрони та засоби ППО для України

Додаткові 570 мільйонів норвезьких крон (48,28 мільйона євро) до Міжнародного фонду для України вирішив виділити норвезький уряд у вівторок, 3 вересня. Їх скерують на закупівлю дронів і засобів протиповітряної оборони.

Про це йдеться в повідомленні уряду Норвегії. Там зазначається, що внесок цієї скандинавської країни, здійснений у співпраці з Великою Британією, Нідерландами та Литвою, сприятиме захисту українського населення та важливої інфраструктури від російських атак.

"Україна гостро потребує більше військового обладнання, щоби захистити себе від російської агресії. Разом з іншими країнами Норвегія зробить все можливе, щоби зробити свій внесок", — прокоментував нову допомогу Україні міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

International Fund for Ukraine — це додатковий механізм фінансування підтримки для України, очолюваний Міністерством оборони Великої Британії, до якого також входять Австралія, Данія, Ісландія, Литва, Нова Зеландія, Норвегія, Ісландія, Литва та Швеція.

Раніше Норвегія вже зробила внесок у закупівлю засобів протиповітряної оборони, обладнання для розмінування, артилерійських боєприпасів, транспортних засобів, інженерних машин, кранів, запасних частин і обладнання для обслуговування українських платформ і малих катерів.

Нагадаємо, наприкінці серпня міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомляв, що уряд Норвегії надав Україні ліцензію на виробництво 155-міліметрових снарядів. При цьому союзники погодилися й профінансувати цей процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.09.2024 18:52