Фото ілюстративне. Джерело: rte.ie

Норвегія не надаватиме притулок біженцям із деяких регіонів України

Автоматичне надання притулку всім українським біженцям припиняється в Норвегії. Це стосується українців, які прибуватимуть до північної країни із західної частини України.

Таку інформацію оприлюднило видання RTE з посиланням на прес-0службу норвезького уряду.

Йдеться про те, що заявники з Львівської, Волинської, Тернопільської, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей розглядатимуться в індивідуальному порядку. Це пов'язано з тим, що ці регіони вважаються безпечними.

Від початку повномасштабного вторгнення Норвегія за населення 5,6 мільйона осіб прийняла 85 тисяч українців. При цьому очільниця мін'юсту країни Енгер Мель заявила, що Норвегія "не може прийняти непропорційно велику частку переміщених осіб порівняно з аналогічними країнами", через те, що біженці створюють навантаження на житлове господарство, охорону здоров'я та школи в деяких містах.

За її словами, частку, яка зростає, серед українських біженців складають "чоловіки, багато з яких перебувають у призовному віці", тоді як Україні не вистачає солдатів.

Як відомо, Норвегія два роки тому стала одним із ключових міжнародних партнерів, що надають значну військову підтримку українським збройним силам. Осло передало Києву різноманітні види озброєнь, включаючи протитанкові ракетні комплекси, боєприпаси, бронежилети, шоломи та інше військове обладнання.

Нагадаємо, що на початку вересня додаткові 570 мільйонів норвезьких крон (48,28 мільйона євро) до Міжнародного фонду для України вирішив виділити норвезький уряд. Їх скерують на закупівлю дронів і засобів протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.09.2024 16:47