Фото ілюстративне. Джерело: agropolit

Україна та Норвегія продовжили "транспортний безвіз": що це означає

Так званий "транспортний безвіз" між Україною та Норвегією продовжить діяти до 30 червня 2025 року. Зараз українським перевізникам вже доступний "транспортний безвіз" з 37 країнами, включаючи представників Європейського Союзу.

Про це повідомили в Міністерстві відновлення України.

"До 30 червня 2025 року українські та норвезькі перевізники зможуть виконувати двосторонні та транзитні перевезення між нашими країнами без додаткових дозволів. Останнє не лише спрощує умови для бізнесу, а й сприяє розвитку економік обидвох держав", — йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що безвіз діятиме для вантажівок стандарту Євро-5 та вище.

"Важливо, що на борту вантажівок водії зобов’язані мати при собі сертифікат, який підтверджує клас екологічності. Також на борту має бути витяг про наявність ліцензії на перевезення", — пояснили в міністерстві.

Там також зазначили, що українським перевізникам вже доступний "транспортний безвіз" з 37 країнами, включаючи представників Європейського Союзу.

До речі, в липні повідомляли, що Україна та Норвегія домовилися продовжити транспортний безвіз до 30 вересня, але очікували, що пролонгування погодять на триваліший термін. 20 червня ЄС продовжив дію "транспортного безвізу" з Україною ще на рік із можливістю його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року, але угода містить оновлення.

Нагадаємо, в липні стало відомо, що Норвегія виділить Україні один мільярд крон (92,69 мільйона доларів). Їх спрямують на підтримку протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.08.2024 18:27