Фото: Pixabay

У Євросоюзі ще на рік продовжили дію важливої для України угоди

Єврокомісія ще на рік продовжила з Україною угоду про лібералізацію вантажних перевезень, відому як "транспортний безвіз".

Про це на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter) заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, Єврокомісія та Україна на рік продовжили угоду про "транспортний безвіз" із можливістю автоматично продовжити її до кінця 2025 року. 

"Це важливий крок до інтеграції України в простір Євросоюзу, зростання українського експорту та європейського імпорту, посилення економіки та стійкості. Дякую Урсулі фон дер Ляєн та Єврокомісії за підтримку України", — наголосив Шмигаль.

Варто додати, що ця угода скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для проведення двосторонніх та транзитних перевезень в країни-члени Євросоюзу. Зокрема? "транспортний безвіз" дозволяє уникати зупинки експорту продукції з України через автомобільні пункти пропуску.

Нагадаємо, 18 червня Денис Шмигаль повідомляв, що сума допомоги для підтримки енергосистеми України, яку оголосили країни-партнери протягом останнього тижня, перевищила один мільярд доларівСвій внесок в енергетичну стійкість України зробили Канада, Сполучені Штати Америки та Норвегія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.06.2024 14:55