Нові супутникові знімки зафіксували активізацію дій російських військ поблизу кордону України

22 ЛЮТОГО 2022 09:43

Нові супутникові знімки, опубліковані американською компанією Maxar Technologies, свідчать про активізацію дій російських підрозділів поблизу північно-східного кордону України.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на CNN.

Зазначається, що підрозділи, які раніше були в гарнізонах, займають тепер польові позиції. Супутникові знімки були отримані в неділю.

За оцінкою Maxar, "чисельні нові розгортання бронетехніки та військ були помічені на північний захід від Бєлгорода і у Солоти та Валуєк у Росії".

Ці міста розташовані в межах 35 км від російського кордону з Україною.

У компанії зазначають: "Ця нова активність є зміною в схемі розгортання бойових груп (танки, бронетранспортери, артилерія і допоміжна техніка), що раніше спостерігалося. До недавнього часу більшість розгортань спостерігалася в основному на території або поблизу існуючих військових гарнізонів і тренувальних майданчиків".

"Сьогодні (у неділю) більшість бойових підрозділів та допоміжної техніки в Солоті відбули, і по всьому району видно автомобільні сліди та колони бронетехніки... Деяка техніка також була розгорнута на схід від Валуйок, що неподалік, у полі приблизно за 15 кілометрів на північ від кордону з Україною", - повідомили у компанії.

Окремо CNN встановив геолокацію кількох відеозаписів, зроблених у регіоні у вихідні, де видно довгі колони, що включають танки, бойові машини піхоти і гаубиці, що рухаються через сільські райони Бєлгородської області.

CNN зауважив, що деякі танки та інші транспортні засоби в цьому районі, схоже, позначені великою літерою "Z" – це свідчить про те, що вони формуються до бойового підрозділу, вважають журналісти.

Раніше розвідка США повідомила, що Росія розгорнула 75% збройних сил проти України.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Путін визнав Л/ДНР: наслідки для України та світу

Світ, 22.02.2022 09:43