Рубен Брекельманс. Джерело: Facebook

Новий міністр оборони Нідерландів висловився щодо підтримки України: чи збереже Амстердам попередній курс

У Нідерландах офіційно розпочав роботу новий уряд. Його міністр оборони Рубен Брекельманс запевнив у збереженні підтримки України, попри різні політичні погляди на деякі питання.

Про це новий міністр оборони Рубен Брекельманс написав у мережі X (колишній Twitter). Таким чином він відповів на привітання з призначенням на посаду від українського міністра оборони Рустема Умєрова.

"Нідерланди залишаються відданими підтримці України настільки, наскільки зможуть, і так довго, як буде необхідно. Ми та наші союзники об’єднані в рішучості повернути в Україну мир і безпеку", — зазначив Брекельманс.

Він додав, що очікує зміцнення співпраці та чекатиме зустрічі з Умєровим.

До речі, міністр оборони Рубен Брекельманс є представником ліберальної політичної сили попереднього прем’єра Марка Рютте VVD.  Тоді як у новому уряді є багато представників нідерландських ультраправих, які покращили свої позиції за підсумками останніх виборів у країні.

Як відомо, 2 липня новий прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф та інші члени уряду склали присягу. За підсумками коаліційних домовленостей, важливі для України посади міністра закордонних справ і міністра оборони не дісталися представникам ультраправої "Партії свободи" Герта Вілдерса.

Нагадаємо, нещодавно Кайса Оллонґрен, яка працювала на посаді міністра оборони Нідерландів до цього, заявила, що вже найближчим часом до України доставлять 24 нідерландських винищувачі F-16. У країні видали відповідний дозвіл на експорт літаків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 09:18