Фото:Pixabay

Очільник Мюнхенської конференції пояснив, що забезпечить Україні довгострокову перспективу миру

Лише членство в Північноатлантичному альянсі може забезпечити Україні довгострокову перспективу миру. Водночас питання щодо вступу України в НАТО не стоїть на порядку денному саміту Альянсу у Вашингтоні, який пройде 9 липня.

Про це в інтерв'ю Rheinishe Post заявив очільник Мюнхенської конференції з питань безпеки Крістоф Гойсген.

"Угоди з Росією не варті паперу, на якому ставить свій підпис Путін. Україна повинна була засвоїти цей гіркий урок. Єдиною страховкою є членство в НАТО", — наголосив посадовець. 

Він додав, що наразі міжнародна спільнота, зокрема й Північноатлантичний альянс, має організуватися таким чином, щоб російський диктатор Володимир Путін зрештою усвідомив, що його військова агресія не окуповується. Також Гойсген зазначив, що Москва може напасти на країни Балтії, які входять до НАТО, адже очільник РФ хоче відновити Радянський Союз.

Раніше, а саме 30 червня, колишній генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Андерс Фог Расмуссен повідомляв, що наразі Україна відповідає всім критеріям, які необхідні для вступу до Північноатлантичного альянсу. Однак, поки на її території точиться війна, вступ до НАТО буде дещо ускладненим.

"Ви не приєднаєтеся одразу. Але ви повинні почати процес, який приведе до членства. Сьогодні Україна чи не найбільш готова до війни країна в Європі. Це могло б стати оплотом проти агресивної Росії. Прийняття України до НАТО створило б нову архітектуру безпеки в Європі та відкрило б шлях до більш тривалого та стійкого миру на європейському континенті", — зазначив Расмуссен.

Нагадаємо, раніше заступник командувача Об’єднаним військово-морським командуванням НАТО адмірал Дідьє Малетер заявив, що у Північноатлантичному альянсі попереджають, що через дії Росії під загрозою перебуває безпека мільярда людей в Європі. Росіяни вдалися до тактики гібридної війни та намагаються уразити вразливі місця підводної інфраструктури Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 02:26