Фото: fonar.tv / ілюстративне

Окупанти вночі атакували Тернопільщину: куди влучили ворожі війська

У ніч на 16 жовтня російські загарбники здійснили атаку по Тернопільщині. Внаслідок ворожого удару в області ліквідовано пожежу на промисловому об’єкті.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Тернопільська обласна військова адміністрація

Там зазначили, що під час нічної атаки ворог завдав удару по одному з промислових об'єктів на території області, внаслідок чого виникла масштабна пожежа. Для оперативної ліквідації наслідків були залучені 45 рятувальників на 12 одиницях спеціальної техніки та 12 поліціянтів на чотирьох одиницях спеціальної техніки.

"Завдяки злагодженим і професійним діям співробітників ДСНС, Нацполіції, пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати. Загиблих та травмованих немає", — додали в ОВА.

Ймовірно, що удар по об'єкту на Тернопільщині рашисти завдали ударним безпілотником типу "Шахед", адже Повітряні сили о 02:12 попереджали громадян про небезпеку у цьому регіоні.

Раніше повідомлялось, що Росія вранці 16 жовтня продовжує свою масовану атаку "шахедами" по українській території. Деякі безпілотники вже підлетіли до західних областей нашої держави.

Станом на ранок середи, 16 жовтня, російська армія вивела військові кораблі в акваторію Чорного моря. Один з них є носієм крилатих ракет типу "Калібр".

За даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2024 07:41