Віктор Орбан і Дональд Трамп. Джерело: Instagram Віктора Орбана

Орбан закликав Трампа "повернутися та принести мир" під час зустрічі в США

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трампом прийняв у себе прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Гість з Європи закликав республіканця США "повернутися та принести мир" у світі.

Про це повідомив Reuters.

"Під час зустрічі Орбан і Трамп обговорили широке коло питань, що стосуються Угорщини та Сполучених Штатів Америки, включаючи першорядну важливість міцних і безпечних кордонів для захисту суверенітету кожної нації", — йдеться в журналістському матеріалі.

За словами прем'єр-міністра Угорщини, тільки начебто повернення Трампа до Білого дому може принести мир в Україні.

"Нам потрібні лідери у світі, яких поважають і які можуть принести мир. Він — один із них! Поверніться та принесіть нам мир, пане президенте!" — написав Орбан у своєму пості, який опублікував на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

Як відомо, прем'єр-міністр Угорщини неодноразово робив заяви, які дискредитують Україну, і взагалі його позиція близька до антиукраїнської. Зокрема, в листопаді 2023 року він заявив, що нібито Україна не зможе перемогти Росію на полі бою.

Своєю чергою, Трамп регулярно закликає до завершення війни в Україні й обіцяє зробити це в разі перемоги на майбутніх президентських виборах. До речі, Володимир Зеленський вважає, що якщо Трамп переможе на майбутніх виборах, то він точно матиме іншу політику щодо України. Український президент переконаний у подальшій підтримці з боку США в разі перемоги республіканця.

Нагадаємо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп прийняв угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана у своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді. Зустріч відбулася 8 березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.03.2024 14:49