Скріншот з відео

Організатори Євро-2024 заборонили прапори багатьох держав: чи є у переліку Росія

Організатори футбольного чемпіонату Європи-2024 рекомендують не використовувати на престижному турнірі прапори держав, які не беруть у ньому участі.

Про це йдеться у повідомленні видання Berliner Morgenpost.

У Німеччині вже через тиждень стартує чемпіонат Європи 2024 року. У той час, як вся країна в очікуванні повторення грандіозної футбольної події 2006 року, у Берліні також відчуваються такі кризи, як війна на Близькому Сході та в Україні. 

Kulturprojekte Berlin GmbH, як організатор двох фан-зон перед Бранденбурзькою брамою та Рейхстагом, тому хоче уникнути конфліктів, що можуть мати місце на фан-фестивалях. Саме тому на входах проходитимуть перевірки, а організатори вже точно знають, що робити з прапорами Ізраїлю та Палестини чи Росії та України, як з'ясувала газета Berliner Morgenpost.

"Зрозуміло, що всі національні прапори країн-учасниць (Євро-2024, — ред.) — це їх частина — дозволені. Ми просимо вас залишити всі інші прапори вдома. Чемпіонат Європи з футболу — це не місце для інших видів мітингів. У цьому випадку ми хочемо прославити футбол та ігри", — заявив Моріц ван Дюльмен, керівник муніципальної компанії.

Варто відзначити, що на чемпіонаті Європи збірна України стартує в понеділок, 17 червня, матчем із Румунією в Мюнхені.

Нагадаємо, головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров перед генеральною репетицією сказав, що у футболі результат важливий завжди, навіть у товариському матчі. А тим паче в завершальному, коли треба підійти до офіційних поєдинків Євро-2024 в хорошому психологічному стані.

Цікаво, що під час підготовки до Євро-2024 українська національна збірна провела три контрольні поєдинки. Спочатку наші земляки зіграли внічию з Німеччиною (0:0), потім програли Польщі (1:3) та перемогли Молдову в завершальному товариському матчі перед чемпіонатом Європи з розгромним рахунком 4:0. Голи забивали Роман Яремчук, Віктор Циганков, Артем Довбик і Георгій Судаков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.06.2024 15:53