Танк Leopard 2. Джерело: Генштаб ЗСУ

Парламент Німеччини не має нічого проти використання Україною танків Leopard на території Росії

Чітке правило поширюється на німецькі танки Leopard 2: після отримання Україною західної зброї вона стає українською, і винятково Київ може вирішувати, де та з якою метою її використовувати.

Про це заявив голова Комітету оборони парламенту Німеччини Маркус Фабер. Його цитує видання WAZ.

Він заявив, що не бачить проблеми, якщо Україна використає зброю, яку надала Німеччина, для просування на територію Росії. Сюди ж входить і основний бойовий танк Leopard 2.

"З передачею Україні це українська зброя. Це стосується будь-якого матеріалу, включаючи Leopard 2... З нападом Росії на Україну територія обидвох держав є зоною бойових дій. Застосування зброї регулюється положеннями міжнародного права", — сказав голова Комітету оборони.

До речі, рішення про надання танків Leopard від початку дуже важко давалося Берліну. Зрештою, дійшло навіть до таких аргументів, як "німецька зброя не повинна стріляти по росіянах".

Однак із плином часу німецький канцлер Олаф Шольц зазначив, що він дозволив Україні використовувати передану Німеччиною зброю для ударів по території Росії, але лише в районах, що межують з Харківською областю.

Нагадаємо, 24 липня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін не змінить свою позицію щодо обмежень на удари зброєю німецького виробництва по російській території. Німеччина не хоче робити кроків, які можуть призвести до ескалації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 16:29