Фото: Дмитро Кулеба. Джерело – МЗС

Переговори про вступ України в ЄС: Кулеба виступив із заявою напередодні історичної події

У вівторок, 25 червня, розпочнуться переговори про вступ України в Євросоюз. Історичний захід для нашої держави візьме старт у Люксембурзі.

Про це у соцмережі X нагадав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Дипломат, зокрема висловив подяку 27 країнам Євросоюзу за схвалення переговорних рамок України та Молдови під час виступу у Раді закордонних справ ЄС.

"Я також наголосив на важливості 14-го пакету санкцій Євросоюзу для подальшого придушення військової економіки Путіна та привітав останні кроки ЄС щодо використання заморожених російських активів на користь України", — наголосив Кулеба.

Також глава українського МЗС окремо підкреслив на необхідності прискорення постачання військової допомоги, особливо протиповітряної оборони, а також розширення виробництва оборонної промисловості.

"Ми можемо і маємо перемогти російську агресію на українській землі, щоб забезпечити довгостроковий мир та стабільність у всій Європі", — додав Дмитро Кулеба.

Варто зазначити, що 14 червня посли ЄС погодили переговорні рамки для перемовин про вступ до Євросоюзу України та Молдови.

Нагадаємо, 5 червня видання Euractiv повідомило, що дванадцять країн-членів Європейського Союзу виступили за пришвидшення процесу вступу України та Молдови до ЄС та закликали формально розпочати переговори про членство до кінця червня. Документ підписали глави МЗС Чехії, Швеції, Естонії, Фінляндії, Португалії, Латвії, Польщі, Литви, Німеччини, Словенії, Румунії та Словаччини.

Раніше очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговори щодо вступу України до ЄС стартують наприкінці червня цього року. Крім того, посадовиця зауважила, що реформи, які проводить Україна, є основою для того, щоб зробити Україну "привабливим майданчиком для інвестицій, для бізнесу", так само як і приводить її ще ближче до Європейського Союзу.

Своєю чергою речниця Єврокомісії Ана Пісонеро на брифінгу у Брюсселі заявила, що Україна та Молдова здійснили всі необхідні кроки та виконали усі умови для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.06.2024 16:12