Фото ілюстративне зі соцмереж

Північна Корея активно допомагає Росії: за півроку передано величезну кількість снарядів, — ЗМІ

Північна Корея упродовж півроку могла передати Росії приблизно 1,6 мільйона артилерійських боєприпасів. Їх рашисти активно використовують у війні в Україні.

Таку інформацію оприлюднило видання The Washington Post. Журналісти видання проаналізувало дані, отримані некомерційною організацією з питань глобальної безпеки C4ADS.

Цифри свідчать, що зі серпня 2023 року по січень 2024 року з КНДР до Росії прибуло понад 74 тисяч метричних тонн вибухівки. Вантажі розподіляли з двох портів на Далекому Сході Росії до 16 об'єктів переважно вздовж західних кордонів країни поблизу України.

Аналітики наголосили, що ця вага дорівнює близько 1,6 мільйона артилерійських снарядів того типу, який Росія використовувала у війні проти України.

За інформацією C4ADS, на об'єктах, куди прибули вантажі, зробили висновок, що це боєприпаси, хоча в документації вони називаються вибуховими речовинами.

Медійники американського видання додали, що Росія, чиї запаси боєприпасів вичерпується, покладається на своїх небагатьох союзників, тоді як ізольована Північна Корея шукає способи заробити гроші. Договір "всеосяжне партнерство" між російським і північнокорейським диктаторами дає формальні підстави для постачань боєприпасів із КНДР в Росію.

Журналісти також зауважили, що Кім Чен Ин забезпечує найсильнішу підтримку Володимиру Путіну серед усіх світових лідерів.

Нагадаємо, міністерка оборони Чехії Яна Чернохова заявила сьогодні, що перша партія боєприпасів у межах чеської ініціативи надійде до українських військових до кінця червня. При цьому снаряди модифікують ще до того, як Україна їх отримає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.06.2024 23:16