Фото: МЗС Україним

Почастішають заклики до переговорів з РФ: Кулеба прогнозує важку осінь для України

Україна вже готова до того, що окремі держави закликатимуть на до мирних переговорів з Російською Федерацією. Через це майбутній політичний сезон у світі може виявитися непростим для нашої країни в дипломатичному сенсі.

Таку заяву в Instagram зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Глава МЗС наголосив, що Україна все одно переможе "на всіх фронтах", проте попередив, що "буде важка осінь".

"Буде дуже важкий політичний сезон, всіх попереджаю", - сказав Кулеба.

Міністр очікує посилення закликів у різних країнах світу "про необхідність переговорів".

"Це не від чиновників звучить, але гучнішають ці голоси. Ми робитимемо все в рамках міжнародного права і кримінального законодавства для того, щоб ці голоси згасали", — додав Кулеба.

Також він вважає, що очікується велика кількість важких міжнародних самітів, на яких українській стороні потрібна "кількісна та якісна присутність усього світу, а не лише наших традиційних друзів із Європи та Північної Америки".

Нагадаємо, радник очільника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк заявив, що нині Україні вести "мирні переговори" з Росією не можна, оскільки країні-агресорці переговорний процес потрібен виключно для маскування, як спосіб втягнути Київ у багаторічний процес обговорення, паралельно з яким ворог продовжить обстрілювати мирні міста та "вбивати українців політично та фізично".

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що запропонована ним "Формула миру" для справедливого закінчення війни Росії проти України може стати базою й для припинення інших військових конфліктів на планеті. Зеленський наголосив, що, на жаль, в Україні не єдиний і не останній військовий конфлікт у світі.

Водночас президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хоче організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним. Ініціатива щодо організації зустрічі виникла на прохання Папи Римського Франциска в координації з деякими європейськими державами. Також про плани зустрічі проінформований і американський лідер Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2023 09:14