Данило Гетманцев. Джерело: "Слуга народу"

Податкова отримає інформацію про стан банківських рахунків українців за кордоном: Гетманцев розповів деталі

Державна податкова служба (ДПС) отримає інформацію про стан банківських рахунків українців за кордоном. Це необхідно для посилення контролю за сплатою податків в Україні.

Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики українського парламенту, народний депутат від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.

"ОЕСР підтвердило успішність проходження ДПС оцінки Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей  для початку здійснення автоматичного обміну та визнала Україну надійним партнером. Ми готові на технічному і законодавчому рівні до підключення систем CRS/CbC", — написав він у Telegram.

Гетманцев пояснив, що це означає що у ДПС найближчим часом зʼявиться інформація про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також цілий ряд фінансової інформації про учасників міжнародних груп компаній в розрізі іноземних юрисдикцій щодо сплати податків, обсягів доходів, видів діяльності, чисельності працюючих та багато іншого.

"Продовжуємо виконання Плану дій BEPS та рух до Євроінтеграції. Далі буде", — додав нардеп.

Нагадаємо, нещодавно Данило Гетманцев заявив, що найближчим часом у Верховній Раді очікують пропозицій від уряду щодо підвищення податків. За його словами, вони, імовірно, будуть досить "радикальними".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.06.2024 19:49