Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Поліція затримала озброєного чоловіка біля місця, де виступав Трамп

У суботу, 12 жовтня, американські правоохоронці затримали чоловіка з вогнепальною зброєю біля місця проведення мітингу кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа в Каліфорнії.

Про це повідомила прес-служба офісу шерифа округу Ріверсайд. Там зазначили, що 49-річного Вема Міллера затримали на одному з блокпостів — він перебував за кермом чорного позашляховика та мав при собі дробовик, заряджений пістолет і магазин великої місткості.

Міллера заарештували, проте згодом відпустили під заставу в 5 000 доларів. Дональд Трамп наразі не коментував цієї ситуації. Поліція заявила, що інцидент не вплинув на безпеку Трампа чи учасників мітингу.

Як відомо, раніше, 13 липня, озброєний чоловік відкрив стрілянину під час мітингу Трампа в Батлері (штат Пенсільванія), поранивши Трампа у вухо. Тоді загинула одна людина. Снайпери Секретної служби застрелили бойовика. Ним виявився 21-річний Томас Меттью Крукс.

У вересні Секретна служба заарештувала Раяна Роута зі зброєю AK-47 на полі для гольфу Трампа у Флориді. Йому офіційно висунули звинувачення у спробі вбивства Трампа, а до цього — в незаконному володінні вогнепальною зброєю та в нападі на поліцейського. Якщо Роута визнають винним у спробі замаху на Трампа, йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, на мітингу в Каліфорнії кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що через дії нинішньої американської адміністрації існує високий ризик початку світової війни. При цьому таке може статися в найближчі три-чотири місяці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.10.2024 07:35