Кароль Навроцький. Джерело: соцмережа X

Польська опозиція знайшла молодого фаворита на заміну президенту Дуді

Польська опозиційна партія "Право і справедливість" визначила можливого фаворита на кандидата в президенти. Анджея Дуду може замінити Кароль Навроцький. Президентські вибори в Польщі відбудуться наступного року.

Про це повідомило видання Rzeczpospolitа. За версією журналістів, найбільші шанси на висунення має голова Інституту національної пам'яті Кароль Навроцький, який є близьким соратником лідера "Права і справедливості" Ярослава Качинського.

Однак, як анонімно наголосили медійникам інформатори з різних фракцій всередині партії, остаточне рішення щодо його кандидатури поки що не ухвалили.

Навроцький є представником молодого покоління політиків, яких розглядають стратеги "Права і справедливості". Він не приховує своєї готовності прийняти виборчий виклик, але за умови, що таким виявиться рішення керівництва партії.

Протягом останніх тижнів у ЗМІ з'явилося чимало спекуляцій і суперечливої інформації про фаворитів президентських перегонів. Голова партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський не полегшує ситуацію, висуваючи вимоги до ідеального кандидата.

Наразі сформувалися дві основні групи потенційних кандидатів. До "молодших" належать Навроцький, євродепутат Тобіас Бохенський і депутат Марчін Пшидач. До другої групи належать політики зі стажем, такі як Маріуш Блащак і Матеуш Моравецький. Але внутрішньопартійні тенденції вказують на те, що перевага надається молодшому кандидату.

При цьому журналісти наголосили, що, незалежно від того, кого в підсумку номінують у кандидати, ситуація залишається динамічною та сповненою невизначеності. Існують теорії, що навіть після оголошення кандидата навесні можуть відбутися зміни. Вибори президента Польщі — наступника Анджея Дуди — відбудуться 2025 року.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через справу, що пов'язана із заявою очільника держави про глядачів фільму Агнешки Голланд "Зелений кордон". За даними Центру моніторингу расистської та ксенофобської поведінки, президент "образив громадян своєї країни".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.09.2024 12:57