Польські трактори. Джерело: rolnikinfo

Польські фермери анонсували великий протест через імпорт з України: трактори виїдуть на вулиці, перекриють дороги

Польські фермери анонсували акцію протесту на середу, 24 січня. Вони закликають усіх трактористів і сільськогосподарські організації приєднатися та протестувати проти погіршення ситуації в сільському господарстві.

Про це повідомив Rolnik info. Зокрема, причина акції — наплив агропромислового імпорту з України.

Зокрема фермери закликають своїх колег вийти на протест 24 січня та перекрити дороги у всій країні на дві години, починаючи з 12:00. Вони хочуть висловити свій протест проти імпорту зерна з України та проти ідей Європейського Союзу, які можуть суттєво обмежити виробництво рослинництва та тваринництва в Польщі.

Вже відомо, що в акції протесту візьмуть участь фермери з Бані, Пижице, Мислібуж, Козеліце, Липяни, Тщинсько-Здруй, Пшелевіце.

"Від імені правління Національної ради сільськогосподарських палат я підтримую акцію протесту, оголошену на 24 січня 2024 року, і закликаю фермерів долучитися до спільно організованих заходів", — заявив президент Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич.

Раніше польські фермери разом із перевізниками блокували деякі пункти пропуски на польсько-українському кордоні. Після цього уряд і протестувальники начебто знайшли компроміс. Однак, як бачимо, не всі з ним погоджуються, тож страйки триватимуть, тепер у дещо іншій формі.

Нагадаємо, що польські далекобійники, які з листопада 2023 року заблокували деякі прикордонні переходи з Україною, призупинили свої протести до 1 березня після підписання угоди з урядом. Зокрема, це відбулося в середу, 17 січня, з 13:00 за київським часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.01.2024 20:20