Вантажівки в чергах на кордоні. Джерело: ДПСУ

Польські протестувальники частково розблокували рух вантажівок на одному з пунктів пропуску

Ввечері 5 квітня польські фермери частково розблокували рух вантажного транспорту на пункті пропуску "Гребенне — Рава-Руська".

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Увага, в пункті пропуску "Гребенне — Рава-Руська" частково відновлено пропуск вантажних транспортних засобів", — йдеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що фермери, які під час акції протесту обмежують рух транспорту, пропускатимуть на вʼїзд до Польщі на пункті пропуску "Гребенне — Рава-Руська" щодоби по 15 порожніх вантажівок.

"Просимо перевізників врахувати цю інформацію та слідкувати за сповіщенням від Укртрансбезпеки щодо черговості заїзду в пункт пропуску", — наголосили прикордонники.

Зауважимо, раніше провела переговори із польською стороною щодо ситуації на кордоні. Після перемовин представники України розкритикували заступника аграрного міністра Польщі Міхала Колодзейчака через його "дивну" поведінку. Водночас польський посадовець відкидає усі звинувачення, хоча асоціації сусідньої країни підтвердили слова українських представників.

Крім того, Україна запропонувала Польщі план розблокування кордону для аграрної продукції. Він складається з п’яти кроків.

Нагадаємо, 2 квітня польські протестувальники поновили блокування руху вантажівок перед пунктом пропуску "Угринів—Долгобичув". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.04.2024 21:28