Володимир Зеленський і Радослав Сікорський. Фото з архіву. Джерело: Офіс президента України

Польський міністр Сікорський прокоментував конфлікт із Зеленським

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський уперше прокоментував непорозуміння з Володимиром Зеленським під час його візиту до Києва у вересні. Тоді між президентом і міністром виникла суперечка.

Про це Радослав Сікорський розповів в ефірі Polskie Radio. Він наголосив, що в Польщі існує національний консенсус щодо ексгумації жертв Волинської трагедії (а саме ця тема тоді викликала дискусію).

Міністр сказав, що ексгумації домагається, зокрема, президент Анджей Дуда, а також спікер Сейму Шимон Головня та міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Журналістка радіостанції зауважила, що Україна не погоджується на ексгумацію польських жертв, натомість дозволила ексгумацію солдатів вермахту.

Сікорський відповів, що під час переговорів у Києві отримав запевнення, що питання ексгумації жертв Волинської трагедії все ж відбудеться.

На запитання ведучої, чи справді дійшло до конфлікту на зустрічі між Зеленським і Сікорським у Києві, про який повідомляли медіа, польський міністр зазначив: "Я справді можу поставити питання руба. Побачимо надалі за їхніми вчинками".

На уточнювальне запитання, чи відбувся конфлікт, Сікорський знову ухилився від чіткої відповіді та повторив свою тезу: "Побачимо за їхніми вчинками".

Нагадаємо, у вересні міністри закордонних справ Польщі й України Радослав Сікорський і Андрій Сибіга повідомили, що переговори щодо створення давно анонсованого українського легіону в Польщі все ще тривають. При цьому українські військові, ймовірно, готуватимуться на території сусідньої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2024 13:39