Фото: скріншот з відео

Постачання винищувачів F-16 в Україну: у Нідерландах зробили несподівану заяву

Нідерланди ведуть переговори щодо постачання винищувачів F-16 для України. Ряд країн не виключає передачу літаків у майбутньому.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час прес-конференції.

"З приводу F-16 табу немає. Ми працюємо дуже щільно з Бельгією, Данією, Великою Британією, іншими партнерами для того, щоб привести це до завершення. Ми ще не наблизилися до цього", — сказав він.

Рютте назвав цю тему дуже чутливою, а також порівняв передачу сучасних літаків Україні з постачаннями інших видів зброї, зокрема з гаубицями та танками Leopard.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив у Міжнародному Кримінальному суді в Гаазі. TrueUA опублікував головні заяви українського лідера.

Зокрема, глава держави назвав точну кількість воєнних злочинів, які скоїли росіяни у квітні. Він також нагадав про воєнні злочини Росії, у тому числі про збитий над Донбасом пасажирський рейс MH17, відповідальність Росії за загибель якого суд Нідерландів уже констатував. Зеленський вшанував жертв цієї трагедії хвилиною мовчання.

Своєю чергою прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що народ України не піддасться російській агресії. Саме це сигналізує візит президента Володимира Зеленського до Нідерландів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 15:45