Фото з архіву. Вадим Гутцайт і Жан Беленюк. Джерело: НОК України

Президент НОК Гутцайт не привітав борця Беленюка з бронзою на Олімпіаді: в чому причина

Президент Національного олімпійського комітету України (НОК) Вадим Гутцайт не привітав із бронзовою нагородою Жана Беленюка на Олімпійських іграх у Парижі. Вітаючи інших олімпійських медалістів, очільник українського спорту цю подію проігнорував.

Про це свідчить Facebook-сторінка Вадима Гутцайта.

Як відомо, в четвер, 8 серпня, медалі здобули й Жан Беленюк, і Парвіз Насібов, який поступився у фіналі вагової категорії до 67 кілограмів, але привітання отримав лише Парвіз.

Привітання на сторінці Гутцайта

Джерело: Facebook-сторінка Вадима Гутцайта

Не виключено, що така ситуація пов’язана з конфліктом між Беленюком і Гутцайтом, який тягнеться з того часу, коли 2022 року саме Жан став головним конкурентом Вадима на виборах президента НОК України.

Після цього Беленюк неодноразово критикував роботу Гутцайта та не приховував, що в перспективі хоче посісти його посаду, бо бачить недоліки в теперішній роботі Національного олімпійського комітету та знає, як це виправити та зробити український спорт сучаснішим і досконалішим.

До речі, для Беленюка бронзова сутичка в Парижі-2024 стала останньою в кар’єрі. Після перемоги над поляком Аркадіушом Кулиничем Жан станцював гопак, прийняв прощальний кидок від тренера та залишив взуття в центрі килима.

Нагадаємо, що в четвер, 8 серпня, борець греко-римського стилю Парвіз Насібов приніс Україні третє срібло Олімпіади-2024. Він поступився у фіналі вагової категорії до 87 кг. А Жан Беленюк здобув бронзу, в поєдинку за третє місце українець здолав представника Польщі Аркадіуша Кулинича — 3:1.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.08.2024 15:52