Андрій Демченко. Джерело: Ukraine Media Center

Прикордонники розповіли, скільки чоловіків намагалися 2023 року перетнути кордон за підробленими документами

За минулий, 2023 рік, прикордонники викрили 3 300 підроблених документів. За цими "липовими папірцями" чоловіки намагалися перетнути кордон.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він зазначив, що протягом минулого року прикордонникам вдалося виявити декілька тисяч порушників чоловічої статі, які за допомогою підроблених документів намагалися виїхати за кордон.

"2023 року в пунктах пропуску прикордонники та наші інспектори викрили 3 300 підроблених документів, які надавали на контроль чоловіки, сподіваючись, що це їм допоможе перетнути кордон", — зазначив Андрій Демченко.

За його словами, спроби незаконного перетину кордону тривають, фактично щоденно прикордонники продовжують затримувати порушників як у пунктах пропуску, коли особи намагаються використати підроблені документи, так і на зеленій ділянці кордону, поза межами пунктів пропуску.

Водночас, зауважив він, якщо порівнювати статистику 2022 та 2023 років щодо незаконного перетину кордону, то можна спостерігати тенденцію до зменшення таких спроб.

Нагадаємо, раніше Андрій Демченко розповідав, що працівники Державної прикордонної служби мають право запитувати у військовозобов'язаних чоловіків на кордоні документи з територіального центру комплектування з відміткою про відстрочку від призову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 17:42