Атака на Тамбовську область улітку. Скріншот із відео

"Приліт" і пожежа: в Росії поскаржилися на атаку безпілотників

У ніч на неділю, 27 жовтня, дрони атакували Тамбовську область Росії. Там заявили про пожежу. Біля місця інциденту розташований місцевий нафтопереробний завод.

Таку інформацію підтвердив Telegram-канал Astra, який цитує губернатора Тамбовської області Максима Єгорова. Той заявив, що після опівночі за місцевим часом у Мічурінському муніципальному окрузі стався "приліт" дронів.

"Відомо про 11 безпілотників. Одиничний спалах оперативно ліквідували сили ГУ МНС Росії в Тамбовській області. Постраждалих немає. У регіоні вжито всіх заходів для забезпечення безпеки", — написав він у соцмережах.

Місцеві мешканці повідомили, що пожежа виникла на диспетчерській станції "Транснефть-Дружба" у селі Новомикільське. У цьому ж селі розташований Мічурінський нафтопереробний завод.

Місце "прильоту" в Тамбовській області

Джерело: Telegram-канал Astra

Російське міністерство оборони, своєю чергою, заявило про знищення понад 50 БпЛА над російськими регіонами цієї ночі. У відомстві стверджують, що всього збито 51 безпілотник: 18 — над Тамбовською областю, 16 — над Бєлгородською областю, по чотири — над Брянською, Липецькою та Орловською областями, три — над Воронезькою областю, один — над Курською. Ще один дрон начебто знищено над акваторією Азовського моря.

Нагадаємо, що в липня цього року дрони завдали удару по Тамбовському пороховому заводу в Котовську Тамбовської області. Це була спецоперація Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2024 09:31