Фото: росЗМІ

Путін погрозами відреагував на атаку дронів по Москві: обіцяє "дзеркальні дії"

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував атаку безпілотників на Москву, яка сталася вранці 30 травня. Він пригрозив "дзеркальними діями".

Про це повідомили пропагандистські ЗМІ. Диктатор назвав атаку дронів "терористичним актом" та традиційно звинуватив у всьому Україну.

"Київський режим обрав шлях спроб залякування Росії, залякування громадян Росії та ударів по житлових будинках. Це ознака терористичної діяльності... Вони провокують нас на дзеркальні дії, побачимо, що з цим робити", — заявив кремлівський диктатор.

Під час атаки, за словами Путіна, російські системи ППО спрацювали "штатно, задовільно", хоча "ще є над чим працювати".

Що відомо про атаку дронів на Москву

У вівторок, 30 травня, Москву та Підмосков'я масово атакували безпілотні літальні апарати. У Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві".

У Шойгу заявили, що в "атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на ранішню атаку дронами в Москві. Він відкинув причетність до цієї події України й заявив, що "російські дрони хочуть повернутися до своїх творців".

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявила, що до атаки причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат теж прокоментував атаку дронів. Він вважає, що ця атака стала наслідком внутрішніх проблем у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 19:32