"Путін повернеться за добавкою": у МЗС Британії пояснили, чому Росію потрібно зупинити в Україні

Російський диктатор Володимир Путін нападе знову, якщо його не зупинити в Україні. Історія показала, що умиротворення агресора не є ефективним методом.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, пише The Sun. Він наголосив, що його країна повинна зрозуміти, як змінився світ.

"Сили, що формують його — палія війни в Кремлі (Путін, — ред.) — агресивніший Китай, ісламістський екстремізм, що отруює уми молоді, — ці речі не зникнуть відразу. Немає сенсу сподіватися на чарівне повернення світу в колишній стан", — заявив Кемерон.

Очільник британського МЗС додав, що надія — це не політика.

"Якщо Путіна не зупинити в Україні, він повернеться за добавкою. І ми знаємо з нашої історії, що умиротворення диктаторів в кінцевому підсумку руйнує британські інтереси й коштує британцям життя", — резюмував посадовець.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США Джеймс О’Браєн заявив, що на теперішньому етапі війни переговори між Росією й Україною про закінчення війни не мають сенсу. Адже зараз російський диктатор Володимир Путін прагне, аби українські сили капітулювали перед ним.

Своєю чергою міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники можуть створити такі умови для України, що в Києва не буде іншого варіанту, крім переговорів із Російською Федерацією. За його словами, Захід не забезпечує належним чином українську армію зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 18:01