Фото ілюстративне зі соцмереж

Рада сьогодні не розглянула законопроект про мобілізацію: коли нардепи планують голосувати за нього

Верховна Рада України розгляне законопроект про мобілізацію в першому читанні у четвер, 11 січня. У документі врахують пропозиції Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомили у своїх соціальних мережах народні депутати від "Голосу" Ярослав Железняк і від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

Обидва парламентарі зазначили, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія оголосив про початок розгляду законопроекту про мобілізацію у сесійній залі. Тож Верховна Рада розпочне його в першому читанні 11 січня.

Народні депутати розглядатимуть  законопроект з пропозиціями Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"Це не означає, що законопроект ухвалять завтра. Це означає, що його відправлять на доопрацювання до другого читання", — наголосив Олексій Гончаренко.

Як відомо, наприкінці грудня Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про мобілізацію. Документ передбачає часткові зміни до порядку її проведення. Законопроект останні декілька днів розглядав Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки разом із Міністерством оборони та Генштабом Збройних сил України.

Нагадаємо, заступник голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв розповідав сьогодні, що в парламенті хочуть змінити норми законопроекту про мобілізацію, що стосуються повісток через електронну пошту та відстрочок для деяких категорій населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 15:37