Фото ілюстративне з відкритих джерел

Рада ЄС погодила конфіскацію прибутків від російських активів на користь України

У вівторок, 21 травня, Рада Європейського Союзу схвалила передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні.

Про це повідомило постійне представництво Чехії в Євросоюзі, опублікувавши відповідний допис у соцмережі X. За цією інформацією, більшість коштів піде на військову підтримку України.

"Рада Євросоюзу підтвердила свою згоду на використання надходжень від знерухомлених активів Центрального банку Російської Федерації на користь України. Передбачається, що щорічні надходження складатимуть приблизно 2,5-3 мільярди євро. 90% очікуваних надходжень варто використати на військові цілі для підтримки оборони України", — йдеться у повідомленні.

Менша частка — 10% — піде на відновлення та реконструкцію України.

До речі, постійні представники країн-членів Європейського Союзу схвалили цю ініціативу 8 травня.

Як відомо, в лютому Європейський Союз погодив інший важливий етап у своєму плані з використання заморожених активів Росії, пов'язаний із юридичними правилами зберігання надприбутків від активів.

Нагадаємо, декілька днів тому агенція Reuters повідомляла з посиланням на міністерство фінансів Німеччини, що Європейський Союз хоче використовувати відсоткові платежі за російськими активами для посилення оборони України. Таку пропозицію підтримав канцлер Німеччини Олаф Шольц. Станом на теперішній момент у Німеччині заморожено російські активи на суму 3,95 мільярда євро. Йдеться про активи російського центробанку та приватних осіб і компаній, які опинилися під санкціями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.05.2024 14:55