Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Ракети "повітря-земля" для F-16 і не тільки: США підготували новий пакет військової допомоги Україні, — ЗМІ

У середу, 25 вересня, Сполучені Штати Америки можуть оголосити про пакет військової допомоги Україні. Він міститиме ракети для F-16 класу "повітря-земля".

Про це повідомив Voice of America. За даними джерел видання, загальна вартість озброєння, яке увійде до нового пакета, — до 375 мільйонів доларів. Це найбільший пакет для України від США з травня.

Один із неназваних чиновників розповів журналістам, що до пакета ввійдуть ракети для F-16 для ударів по наземних цілях. Такі ракети дозволять українським F-16 діяти далеко від лінії фронту та ворожих систем протиповітряної оборони.

Крім того, як уточнили джерела медійників, у пакет увійдуть снаряди для HIMARS, патрульних катерів і бронетехніки, а також 155-міліметрові та 105-міліметрові боєприпаси, ракети TOW.

Таку допомогу нададуть у межах президентських повноважень щодо скорочення озброєння. У такому разі зброю Україні відправляють із запасів США.

Розмови про те, що США можуть оголосити новий пакет військової допомоги Україні, з'явилися ще минулого тижня. Журналісти зазначали, що навіть попри те, що озброєння нададуть із запасів США, постачання можуть тривати місяці, оскільки запасів озброєнь в американців не вистачає. Також передбачалося, що до пакета ввійдуть ракети Joint Standoff Weapon для F-16 середньої дальності (близько 112 кілометрів).

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Нідерланди оголосили про новий пакет фінансової допомоги у розмірі 209,5 мільйона євро, кошти з якого спрямують на відновлення критично важливої інфраструктури в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 18:07