Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Reuters: Угорщина відкрита до використання бюджету ЄС для пакету допомоги Україні на 50 млрд євро

Позиція Будапешта щодо України суттєво змінилася. Зокрема, Угорщина заявила про готовність до компромісу, який дозволить фінансувати запропонований Європейським Союзом пакет допомоги Києву у розмірі 50 мільярда євро. 

Про це повідомляє Reuters.

"У понеділок, 29 січня, Угорщина заявила про свою готовність до компромісу, який дозволить фінансувати запропонований Європейським Союзом пакет допомоги Україні з бюджету блоку перед екстреним самітом 1 лютого", — пише агенство.

Зазначається, що політичний директор прем’єр-міністра Угорщини Віктор Орбан заявив, що "Будапешт відкритий для використання бюджету Євросоюзу для запропонованого пакету допомоги Україні в 50 мільярдів євро". 

"Балаж Орбан, головний політичний радник прем'єр-міністра, підтвердив на X, що в суботу Будапешт направив Брюсселю пропозицію, яка свідчить про його готовність використати бюджет ЄС для надання пакета допомоги та випустити спільні боргові зобов'язання для його фінансування, якщо були додані інші "застереження", — пише Reuters.

Варто зазначити, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 26 січня заявив, що усі 27 держав-членів Європейського Союзу погодилися підтримати чотирирічну програму для України на 50 мільярда євро Ukraine Facility. Зокрема, Київ очікує, що у 2024 році ЄС зможе надати фінансову допомогу країні приблизно на рівні минулого року. 

Нагадаємо, що, за словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Україна й Угорщина намагаються зміцнити відносини на двосторонньому рівні. Для цього заплановано цілу низку розмов і зустрічей політиків з обидвох сторін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 16:55