Фото ілюстративне. Джерело: "Слово і діло"

Різдво не зупинило блокування кордону з Польщею: на скількох пунктах пропуску великі черги вантажівок

На польсько-українському кордоні заблокованими залишаються ще три пункти пропуску. У чергах там стоять приблизно 3 400 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Залишаються три напрямки блокування. Вчора після дев’ятої ранку розблокували "Шегині", на щастя, це відбулося, бо з 27 листопада цей напрямок блокувався. І за минулу добу ми відзначили, що кількість транспорту який перетнув кордон значно зросла. Натомість три напрямки залишаються заблоковані — це "Ягодин — Дорогуськ", "Краківець — Корчова", "Рава-Руська — Гребенне", — розповів Демченко.

Він зауважив, що через пункт пропуску "Краківець" певний рух вантажних авто ще відбувається, натомість "Ягодин — Дорогуськ" майже повністю заблоковано. За пропускної спроможності в 1 500 автівок щодоби наразі там проїжджає менше ніж 150.

"Станом на ранок сьогодні у черзі на цих трьох пунктах перебували 3 400 вантажівки, також є черга на "Шегині" — близько 700 вантажівок. Але це через те що довгий час кордон блокується", — пояснив він.

Нагадаємо, в Державній прикордонній службі України також повідомили, що за передріздвяний тиждень український кордон перетнули понад 750 тисяч людей, з яких більшість — майже 394 тисячі — на в’їзд в Україну. Найбільше охочих перетнути кордон фіксували в передріздвяну суботу, 23 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.12.2023 19:14