Фото ілюстративне зі соцмереж

Російська пропаганда поширює фейк про Житомирський ТЦК: деталі

У мережі з'явився фейк про Житомирський обласний територіальний центр комплектування. Неправдиву інформацію поширила російська пропаганда.

Відповідну заяву на своїй Facebook-сторінці зробила прес-служба Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У мережі з'явилося відео, де жінка українською мовою скаржиться, що нібито їй відмовили у виплаті за загиблого чоловіка на фронті. При цьому поширювати ролик розпочала російська пропаганда.

"Така особа не зверталася до Житомирського ТЦК і СП за оформленням виплат. Документ на відео не відповідає стандартам діловодства ЗСУ", — повідомив заступник начальника сектору соціальних виплат Житомирського ТЦК і СП Олександр Негерей.

Він пояснив, що ТЦК не займаються призначенням грошової допомоги та її розмірами, а також не є розпорядниками бюджетних коштів.

"Головна мета ворога — дискредитувати роботу ТЦК використовуючи фейкові відео, які розповсюджуються у соцмережах. Все це направлено для зриву мобілізації", — вважають у військкоматі.

Джерело: Житомирський обласний ТЦК і СП

Джерело: Житомирський обласний ТЦК і СП

Нагадаємо, декілька днів тому Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що територіальні центри комплектування викликатимуть громадян, які перебували на військовому обліку призовників і досягнули 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду й оформлення відповідних військово-облікових документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.04.2024 10:34