Володимир Путін і Володимир Зарудницький. Джерело: Вікіпедія

Російський генерал закликав готуватися до великомасштабної війни в Європі

Очільник академії генштабу Росії генерал-полковник Володимир Зарудницький закликав готуватися до великомасштабної війни в Європі. За його словами, тривалі військові дії Росії в Україні можуть перерости у велику війну в Європі.

Про це повідомив The Moscow Times.

"Не виключена можливість ескалації конфлікту в Україні у великомасштабну війну в Європі. Істотно зростає ймовірність цілеспрямованого втягування нашої держави у нові військові конфлікти", — написав Зарудницький у статті для журналу "Військова думка".

За його словами, США та їхні союзники "всіма способами намагаються зберегти свою гегемонію" та поставили собі завдання завдати Росії "стратегічної поразки".

Також він зазначив, що Захід домагається зміни влади у Кремлі, щоб обмежити суверенітет країни та зруйнувати її територіальну цілісність. Тому, на думку генерал-полковника, навіть із закінченням війни в Україні «кризова конфронтація» Росії та Заходу не завершиться.

"Запущений процес трансформації нинішнього світового устрою пов'язаний зі зростанням суперечностей, розв’язання яких фактично завжди призводить до застосування військової сили", — наголосив Зарудницький.

При цьому, за словами високопоставленого російського військового, на тлі війни в Україні у світі не відбулося великого розколу, а з'явилася велика група нейтральних країн, які прагнуть автономії від США та західних держав.

Однак, за його словами, "за рідкісним винятком" це "недовгострокові" союзники Росії, якій потрібно враховувати їхній військовий потенціал під час планування заходів забезпечення військової безпеки.

Нагадаємо, що видання The Wall Street Journal вважає, що Україна вступає у нову фазу війни з Росією, де головне завдання військових — це риття окопів. Вже зараз фронт "більше схожий на будівельний майданчик, ніж на поле бою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 18:53