Німецькі літаки на перехопленні. Джерело: сторінка Team Luftwaffe в мережі X

Російський літак порушив простір Балтії: на допомогу покликали повітряні сили Швеції та Німеччини

Російський розвідувальний літак не вийшов на зв'язок з авіадиспетчерами та влетів у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем. На його перехоплення в повітря здіймалися винищувачі німецьких і шведських військово-повітряних сил.

Про це повідомила прес-служба військово-повітряних сил Німеччини. Німецькі та шведські літаки підійнялися в повітря та супроводили російський літак Іл-20М.

Літак перебував у повітряному просторі біля острова Рюген "без плану польоту або контакту з цивільною службою управління повітряним рухом".

Такі випадки з російськими повітряними провокаціями трапляються часто. Зокрема, минулого тижня військово-повітряні сили Німеччини разом зі шведськими колегами піднялися в повітря через російські винищувачі біля кордонів Латвії.

А в липні фінські та шведські пілоти перехопили російські винищувачі над Балтійським морем.

Як відомо, 3 серпня над Балтійським морем поблизу Латвії німецькі та шведські винищувачі теж проводили перехоплення двох російських літаків.

Нагадаємо, що наприкінці липня журналісти телекомпанії SVT повідомляли, що останніми днями військові літаки Росії декілька разів здійснювали близькі польоти над шведськими кораблями. Це відбувалося під час військово-морських навчань Baltops над Балтійським морем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.08.2024 15:36