Фото: соцмережі

Росія готує елітний підрозділ авіації для ударів по позиціях ЗСУ, — британська розвідка

Російська Федерація планує створити елітну ударну авіагрупу для виконання бойових завдань на території України. Регулярні Військово-повітряні сили не впоралися із завданням.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Авіагрупа матиме назву "Шторм". За даними розвідки, підрозділ, ймовірно, складатиметься як мінімум з однієї ескадрильї винищувачів-бомбардувальників Су-24 та Су-34, а також ескадрильї ударних гелікоптерів.

Згідно з наявною інформацією, комбінація типів літаків передбачає, що група відіграватиме основну роль у місіях із наземних атак. Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, МО РФ прагне залучити висококваліфікованих і цілеспрямованих пілотів, пропонуючи великі надбавки до заробітної плати й відкриваючи набір для відставних льотчиків.

"Створення авіагрупи показує, що, за оцінкою Росії, ескадрильї її регулярних ВПС серйозно провалили своє основне завдання щодо нанесення авіаударів по українських позиціях", — йдеться у повідомленні.

Фото: Міноборони Великої Британії

Нагадаємо, в ніч на 22 травня українські Сили протиповітряної оборони збили 20 ударних безпілотників і чотири крилаті ракети. Загалом окупанти випустили 16 ракет різних типів.

Раніше речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники, ймовірно, відреагують ракетною атакою на саміт "Великої сімки". У ньому бере участь президент України Володимир Зеленський. Вона закликала українців бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги та стежити за активністю ворожої авіації.

Також заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що у російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

У суботу, 21 травня, повідомлялось, що Російська Федерація вдвічі збільшила чисельність підводних ракетоносіїв у Чорному морі. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 10:10